Geplaatst op Geef een reactie

Broodje van de Week, Bertus Petersen

Met zulke mooie temperaturen zoals afgelopen weken, mag ik af en toe wel een ijsje eten…
Maar wat is nu het verschil tussen het ene en het ander ambachtelijke ijs, daar wilde ik wel eens wat meer van weten.
Nou, wie nodig je dan uit, Bertus Petersen. Hij is ijsbereider bij Marx O’Larry’s met filialen in de regio.
Natuurlijk hebben wij ook andere ijsbereiders in ons dorp en deze hebben we natuurlijk ook even genoemd.

We hebben ijs welk gemaakt wordt van melk, maar er is ook sorbet-ijs. Dit laatste is van en met vruchten gemaakt.
Bij Marx O’Larry’s wordt met melk gewerkt. Bertus heeft afgelopen dagen weer een ‘special’ gemaakt, het is deze keer ‘groene appel’ geworden.
Zelf is hij een zoetekauw en heeft niets met ‘zuur’. Gelukkig was er een collega die het eindproduct kon proeven.

De bedrijfsnaam is een samentrekking van de namen van de grondleggers, Bertus kwam er pas later bij.
Inmiddels is het aardig gegroeid met in de ijskeuken o.a. Tessa, Steef en Sam, Voor die laatste was en nog een boodschap, gelukkig staat de radio vaak op HeemskerkFM.

Natuurlijk had hij in een koeler heerlijk ijs meegenomen. Specialiteit een croissant gevuld met heerlijk ijs, wat een verrassing. Wil je nog even
We sloten af met zijn verzoeknummer, Pastorale van Ramses Shaffy.
Wil je het gesprek nog even terug luisteren? Dan kan natuurlijk.

Nog even een klein stukje uit de video van RTV Heemskerk kijken?
Bertus is ook opgenomen in het verslag van de Open Dag van de Mariaschool.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.