Broodje van de Week; de Bronzen Ezel, Nick van Tunen

Begin augustus 2019 ben ik met RTV Heemskerk bij de start van het brouwproces bij Nick van Tunen geweest. Hij was een van de mannen van 5Hoog, voorheen ook een plaatselijk brouwerij, maar is nu zelfstandig verder gegaan.
Destijds hebben wij TV-opnames in de brouwerij gemaakt bij de start van zijn eerste ‘eigen’ bier, “American Stout’.

Tijdens het gehele proces, tot en met het uiteindelijk bottelen, is het allemaal goed gegaan. In de middag is het officiële feestje was, wij mochten het nieuwe bier al tijdens de uitzending proeven.
Normaal geen bier in de studio, maar deze keer ‘was het functioneel…’

Wij spraken over de weken tijdens het brouwen en vooral het wachten….
Kijken deed hij niet, maar het was wel een beetje spannend.
Nick had wat flesjes meegenomen en wij mochten als eersten proeven.
Wat een heerlijk bier is het geworden, ‘American Stout’ van de Bronzen Ezel, met een vleugje whiskey.

Aan het eind van het leuke gesprekje leerden wij nog een trucje met betrekking tot de kleur van het bier, werkelijk prachtig brons.
Dat kan ook niet anders met zo’n mooie naam van de brouwerij.
Zijn er verder plannen? Jazeker, zo rond april een ‘Hoppige Blonde’…
Wij van Broodjehans wachten af.
Luister hier de Podcast nog even.

Andere interviews…

Broodje van de Week; Days of Sway

Broodje van de Week; Days of Sway

De mannen, Ben, Gio en Jeremy weten inmiddels de weg naar Broodjehans te vinden. Ze zijn al eerder te gast geweest....

Broodje van de Week; Dockside

Broodje van de Week; Dockside

Dertig jaar, dat is wat... Waar hebben we het over? Over Dockside... Wij werden getipt door Mark Stam een muzikale...