Broodje van de Week; Laurie Akkerman

Coen Molenaar van de band Tristan tipte mij in de afgelopen dagen over Laurie Akkerman en haar nieuwe single “1 Minuut”.
Nadat ik het een aantal keer gedraaid heb, heb ik contact met haar gezocht en gevraagd of ze naar Heemskerk wilde komen voor een leuk gesprek tijdens Broodjehans. Helaas was haar agenda al erg vol en ik wilde het ook weer niet te lang uitstellen. Haar bellen was een oplossing.Ze is al een hele tijd actief en de eerste vraag was natuurlijk wat zij de afgelopen jaren gedaan heeft. Naar wat blijkt heeft ze conservatorium in Haarlem gedaan en vervolgens ook nog in Londen. Dan komen de mooie projecten en bandjes.

Nu weer terug in haar ‘eigen’ Volendam. Wat ik niet wist, is dat zij daar ook geboren is. Dan komt vader Jan even ter sprake, maar we hebben afgesproken het daar niet verder over hebben. 🙂 Alle aandacht voor Laurie!

Ze vertelt hoe ze nu met haar muziek omgaat en hoe ze zo ver gekomen is. “Het is ‘gewoon’ keihard werken”.

Natuurlijk draaien we haar nieuwe single “1 Minuut”. Ik wilde graag weten waarom in het Nederlands geschreven en dus ook gezonden.
Eigenlijk is het heel simpel, in Engeland schreef ze veel in het Engels. Terug in Nederland was haar eerste Nederlandse nummer best wel erg leuk.

Met het geven van zangles is ze nog steeds actief, maar ze kan niet wachten tot dat ze weer mag optreden.
Luister onderstaand het gehele gesprek, inclusief het nummer nog even terug.

Laurie Akkerman met 1 Minuut tijdens Broodjehans bij Omroep Heemskerk

Andere interviews…