Broodje van de Week; ’t Skilderwiefke

’t Skilderwiefke, wat is dat nu…? Luister straks het gesprek nog even nog terug, dan weet je alles… Hans kent Marianne al wat jaartjes en staat niet zo vaak vreemd te kijken, ook nu niet.

Marianne Stam is ’t Skilderwiefke. In Heemskerk geboren en in de verf gedoopt.
Nu in Beverwijk komt eruit wat erin zit: verf

De aanleiding voor het gesprekje was een artikel in de Heemskerkse Courant. Terwijl wij er over spraken, bleek het artikel ietsje anders. Maakt niets uit, ze was er nu toch.

Marianne is na jaren actief te zijn geweest in een administratieve functie, al een tijd bezig met iets geheel anders, interieur, decoratie en restauratie.
Ze heeft inmiddels menig cursus en opleiding gedaan, ze is er helemaal klaar voor.

We begonnen over krijtverf, daar weet ik alles van, maar al snel ging het over het specialisme van Marianne. Het werd een leuk gesprek over de diverse facetten van haar nieuwe beroep en de plannen die ze heeft. Luister onderstaand het gesprekje nog even terug.

Het gesprek met ’t Skilderwiefke, Marianne, kun je hier nog even luisteren…

Andere interviews…

Broodje van de Week; Spatzuiver

Broodje van de Week; Spatzuiver

Ingwar Perton... geef hem een penseel of een kwast met verf, of een spuitbus, hij doet er iets heel moois mee.Kijk op...

Broodje van de Week; WOEST

Broodje van de Week; WOEST

Woest, nee dat ben ik niet... het is de nieuwe band van Anneloes van Willigen en Wouter Klaase. Het een samenspel van...