Broodje van de Week; Kick Tuijn van Paper Plane

De presentatie van de nieuwe single Softer Ride, compleet met een prachtige video, was aanleiding aanleiding om weer eens aandacht te geven aan deze Heemskerkse band. De band die al zo’n 30 jaar bestaat en niet weg te denken is uit ons Heemskerk.
Deze keer niet Arne Meintjes, de zanger, maar een van de oprichters Kick Tuijn. (Guido, jij mag volgende keer 🙂 )
Recent waren zij nog onderwerp in een mooie reportage van Omroep Heemskerk, ‘Geen Volk, Toch Feest’, want voor de band ook dit jaar geen Volksfeesten.

Dat is waar wij het o.a. over hadden. Ja, zegt Kick, natuurlijk ook voor ons is het anders, maar het geeft ook weer gelegenheid om ‘andere dingen’ te doen.
Is de band nu een Status Quo coverband? Nee zegt Kick, we zijn wel een Status Quo georiënteerde band. Er zit over de meeste nummers wel een Quo-sausje.
Maar afgelopen jaar, mede door corona, hebben zij meerdere singles uitgebracht.
Wil je die nog even kijken, dat kan, klik hier voor het YouTube kanaal van Paper Plane.

Paper Plane en de gehele crew

Natuurlijk kwamen we op de mooie nieuwe single, de bovenstaande foto komt uit de fotoshoot tijdens de opname van de video. De locatie, de oude drukkerij van het Noord Hollands Dagblad in Alkmaar.
Dit nummer, weer eens lekker een echte Quo cover, je kunt niet stil blijven zitten.
We draaiden het nummer als een korte pauze in ons gesprek.

In het tweede deel, minstens zo leuk, spraken we over ’16 jaar’ een andere mooie single van de band. Maar ook de andere nummers kwamen aan bod.
Tot slot heb ik Kick kunnen overhalen voor een laten beloven dat hij bij het uitkomen van de nieuwe single langs komt voor een akoestische set met de band…. Oooh nee, niet akoestisch Kick, dan maar lekker hompen en het dak van de studio eraf !

Luister hier het gesprek, met de nieuwe single als ’tussenblokje’ nog even terug
Kick Tuijn

Andere interviews…